ZooMedia op All For More: Feestelijke start van academiejaar

Events October 8, 2024
By Stijn Janssens
Welkomst-evenement “All for More” op de Grote Markt in Mechelen © Kaat Boutens
Welkomst-evenement “All for More” op de Grote Markt in Mechelen © Kaat Boutens

De eerste editie van All for More op donderdag 3 oktober was een groot succes. Onze ZooMedia-reporters maakten een verslag van deze geweldige avond.

Karen Cumps (3e van links) van SUPER 8 samen met onder andere influencer Gerben Tuerlinckx (2e van links) © Bram Vos
Karen Cumps (3e van links) van SUPER 8 samen met onder andere influencer Gerben Tuerlinckx (2e van links) © Bram Vos

Het is een doordeweekse donderdagmiddag. Terwijl een aantal studenten Event, Business, BATAC en Media samen met de Studentenvoorziening Stuvo, op de Grote Markt in Mechelen het welkomst-evenement All for More opbouwen. ‘Het voelt echt als een exclusieve ervaring. Het is niet te druk, zoals op andere studentenwelkoms, waardoor ik er meer van kan genieten met mijn vrienden,’ geniet studente Martje Albrecht (22). 

‘All for More is een evenement om het begin van het academiejaar in te zetten. Het is ook een kans voor nieuwe studenten om hun klasgenoten beter te leren kennen’, laat Dorien Janssens (22)  weten. Zij is een van de organisatoren en zit in het verkort traject Event aan Thomas More.

Muziek en randanimatie

Rond 16 uur beginnen de studenten en docenten van de Thomas More hogeschool in Mechelen toe te stromen onder begeleiding van de energieke beats van BL4CKOUT. Ondertussen kan het publiek genieten van gratis frietjes en pizza en is er ook heel wat randanimatie. Van een mini-fuif in de mobiele boît rouge bij SUPER 8 tot een chillroom bij Telenet, je kan het allemaal vinden op de Grote Markt. 

Karen Cumps, verantwoordelijke van SUPER 8, is enthousiast over hun mobiele boît rouge: ‘Wij staan met SUPER 8 voor het authentieke Belgische bier, maar vooral ook voor fun. We hebben dus gekeken naar wat fun kan betekenen voor jongeren. En voor velen is dat gewoon ‘alle remmen los’. Daarom hebben we onze mobiele boît rouge gelanceerd, waar je gewoon (super) acht minuten lang alle remmen los kan laten.’

‘Bouw een brug’

Jérémie Vrielynck laat de sfeer stijgen met de klassiek ‘Bouw een Brug’ © Cassandra Simons

Jérémie Vrielynck laat de sfeer stijgen met de klassiek ‘Bouw een Brug’ © Cassandra Simons

De sfeer stijgt alleen maar meer, wanneer Jérémie Vrielynck komt optreden. Vrielynck is vooral bekend van zijn hoofdrol in Junior Musical Kadanza, de allereerste in een reeks van zeven seizoenen Ketnet Musical. Het enthousiasme van het publiek bereikt dan ook zijn hoogtepunt wanneer Jérémie Vrielynck de klassieker ‘Bouw een brug’ brengt. ‘Dat nummer staat niet vast in onze show, maar kon duidelijk niet ontbreken vandaag. Er was misschien twee man die het nummer niet kende en al de rest zong het van voor naar achter en van links naar rechts mee. Dat was fenomenaal!’ Vrielynck verklapt ook nog dat het Mechelse publiek zijn beste publiek was van de hele zomer. All for More was dus de perfecte afsluiter van zijn zomertour.

Afterparty

We gaan stilaan de avond in met Mark with a K & MC Chucky, die het feestje echt op gang helpen. Daarna is het de beurt aan Sven & Clé en Voltage. Clémentine Caron van het DJ-duo Sven & Clé, is zelf student aan Thomas More in de richting Media en Entertainment Business, maar vooral bekend van Tagmag. Zij leidt ons de hele avond lang door alle optredens met haar speelse presentatie skills. 

De avond wordt afgesloten door MNM-DJ Laura Govaerts en daarna verplaatst het feestje zich naar Café De Planeet. De perfecte manier om deze fantastische avond af te sluiten!

De avond valt over Mechelen en de Sint-Romboutstoren © Julie Bries

De avond valt over Mechelen en de Sint-Romboutstoren © Julie Bries

Simbi en haar vriendinnen op de eerste editie van All For More © Flora Ganecz
Simbi en haar vriendinnen op de eerste editie van All For More © Flora Ganecz

‘Dit was onze eerste editie, maar we komen volgend jaar allemaal ongetwijfeld terug!’, beloven Simbi Iyamuremye (20) uit de Lerarenopleiding en haar vriendinnen. All for More was een daverend succes, een ideale start van het nieuwe academiejaar en een evenement dat ongetwijfeld nog lang zal nazinderen. Tot volgend jaar!

Geschreven door Noor Laurent, in samenwerking met Stijn Janssens, Flora Granecz, Quincy Snoeys en Kaat Boutens

Wil je nog meer nagenieten van All for More? Dat kan via deze link.